Rendang zonder kokosmelk? Dat kan met fibercreme!

Rendang is een van de populairste gerechten ter wereld. Maar hoe smaakt rendang als kokosmelk wordt vervangen door fibercreme? In deze blog ontdek je een unieke twist van het bereiden van rendang zonder kokosmelk, maar wel met hetzelfde smaak. Door het gebruik van fibercreme gaat de karakteristieke smaak van rendang niet verloren en is het gezonder omdat het 0 cholesterol bevat. Hieronder vind je de benodigde ingrediënten en het stappenplan voor de heerlijke en gezonde rendang.

Ingrediënten:
1 tl korianderzaad
1/4 tl gemalen kurkuma
4 teentjes knoflook fijngesneden
4 teentjes sjalotjes fijngesneden
3 stuks rode peper
1tl zout
1L water
2 eetlepels zonnebloemolie
2 stuks citroengras
4 limoenblaadjes
2,5cm galangal
2kg rundvlees
10 eetlepels fibercreme
1 eetlepel palm suiker poeder
1 eetlepel geroosterde kokosnoot

Stappen:

  1. Doe de korianderzaad, gemalen kurkuma, knoflook, sjalot, peper en zout in de blender. Voeg 30ml water toe.
  2. Bak vervolgens de gemalen kruiden in de pan en voeg 2 eetlepels zonnebloem olie toe.
  3. Voeg citroengras, limoenblaadjes en galangal toe voor extra heerlijke aroma.
  4. Voeg rundvlees toe en bak tot het gaar is
  5. Voeg water toe in de pan
  6. Voeg 10 eetlepels fibercreme toe in de pan als vervanger van kokosmelk
  7. Voeg palmsuiker toe in de pan en roer het goed
  8. Voeg als laatste geroosterde kokosnoot toe. Meng en roer goed in de pan.

Conclusie:

Met dit recept heb je een twist gegeven aan de klassieke rendang door kokosmelk te vervangen door fibercreme. Het resultaat is smaakvol en nog eens gezond. Hieronder vind je een filmpje met de ingrediënten en stappenplan van het nieuwe rendang. Het filmpje wordt aangeboden door een samenwerking van Yuda Bustara (kokiku) en Ellenka (fibercreme).

Voor meer gezonde recepten met fibercreme vind je op www.fibercreme.com

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegTerug naar alle producten